TI-6040 lasermachine

De TI-6040 laser graveer- en snijmachine is ons kleinste (doorontwikkelde versie 2) model en net als de grotere modellen combineert het eenvoud met hoogstaande technologie.

Door de stabiele compacte bouw, gebruikersvriendelijke software en bedieningspaneel is dit een fantastische machine voor beginnende en professionele gebruikers die geen grote machine nodig hebben maar wel de kwaliteit. Standaard met een beweegbare tafel voor hogere voorwerpen.

Hoge kwaliteit en duurzaamheid

Met een CO2 lasermachine heeft u onbegrensde mogelijkheden in het graveren en snijden van diverse materialen zoals karton, hout, acryl, leer, glas (alleen graveren).

De TI-6040 laser graveer- en snijmachine is onze eigen Europese machine! De kwaliteit en aandacht voor de technische details garanderen een zeer lange levensduur en gemak van bediening. De machines worden tot op de dag van vandaag nog doorontwikkeld met de laatste technologieën.

Dit model is inmiddels omarmd door diverse technische scholen en bedrijven waaronder gemeentes, engineering bedrijven en cadeaushops.

Specificaties

laser graveer- en snijmachine TI-6040
LaserbronGlazen CO2 laserbuis geseald (optioneel RF laser 12- 60 Watt)
Laser vermogen50W
Effectief werkoppervlak600 x 400 mm
Max. snelheid1500 mm/s
Controller + softwareDSP controller systeem en lasersoftware (laserworks)
MotorenEasy servo closed loop systeem
Koelsysteem3000-series pasieve waterkoeler
Herhalingsnauwkeurigheid< 0.01 mm
Minimale graveer groteKarakters 1 x 1 mm
Extra functiesRode laser pointer, auto focus, luchtpomp of compressor low noise (24 liter), elektrische klep voor lucht
Laser Beam geleid systeem3 spiegels Mo, Ø 25 mm, 3 mm dik
Focus lensZnse, Ø 20 mm, focus lengte 38.1 en 63.5 mm
WerktafelSnij strippen, elektrisch omhoog en omlaag 100 mm
VeiligheidDeurschakelaars, hoofdschakelaar, deursluiting, noodstop, laserbescherming bij koelingsproblemen
CommunicatieUSB, Ethernet
Toepasbaar computersysteemWindows XP, Vista, 7, 8 en 10
Ondersteunde file formatenBMP, PLT, DST, DXF en AI
Te bewerken materialenHout, Acryl, Plastic, Rubber, Papier, Textiel, Steen, etc
 
Gebruikstemperatuur10 – 45⁰C
Gebruiksluchtvochtigheid5 – 95%
Opgenomen vermogenAfhankelijk van laser vermogen en opties. Max 1 kW
Afmetingen1050 (b) x 790 (d) x 550 (h) mm
 
Garantie24 maanden op constructie en elektronica, 6 maanden op laserbuis

Prijs vanaf € 4950,- excl. btw

Waarom Trabiss International:

  • Europese kwaliteit en CE
  • Professionele assistentie en advisering
  • Oplossingsgericht
  • Inclusief basis training en machine uitleg

Referenties

Wij zochten naar een machine die eenvoudig te onderhouden en te bedienen is. Nog belangrijker voor ons was een kort lijntje naar de fabrikant in Nederland en de bijbehorende service. Wij hebben voor Trabiss gekozen omdat prijs-kwaliteit verhouding voor ons ook klopte.

Niet alleen binnen de opleiding middenkader engineering wordt gebruik gemaakt van lasersnij technologie, maar ook binnen de opleidingen constructiewerker niveau 2 en de opleiding vormgeving maken hier gebruik van. Voor alledrie de opleidingen is gekozen voor snijmachines van Trabiss International.

Inmiddels hebben wij 3 lasermachines van Trabiss in gebruik:

  • TI-1390S, laser snijmachine voor metaal
  • TI-9060, laser snij- en graveermachine voor organische materialen
  • TI-6040, laser snij- en graveermachine voor organische materialen

De keuze voor Trabiss is in eerste instantie gemaakt vanwege de goede prijs- / kwaliteitverhouding van de machines. Daarnaast zijn de machines eenvoudig te bedienen en zien ze er goed uit. Ook de ondersteuning vanuit Trabiss is een pluspunt. Er wordt goed meegedacht en er wordt kwaliteit geleverd.

Wij hebben op diverse scholen lasermachines geplaatst van de firma Trabiss International. Na een uitvoerige selectie periode hebben wij voor deze firma gekozen vanwege de goede contacten, snelle reacties, correcte advisering, gebruikersvriendelijkheid en de kwaliteit van de machines. Door de hoge eisen en keuring van onze veilheidsofficieren was een officieel CE nodig en moest de machine conform de veiligheidseisen worden geleverd. De firma Trabiss International heeft dit zeer kundig en conform de gestelde normen geleverd.

Onze firma zocht een vervanger voor de huidige lasermachine, Kwaliteit, duurzaamheid, snelheid en nauwkeurigheid waren voor ons de uitgangspunten voor de nieuwe machine. Bij Trabiss International vonden wij de perfecte machine.

Wij zochten een machine voor het snel en nauwkeurig kunnen snijden van nieuwe ontwikkelde en nieuwe te ontwikkelen verpakkingen en kleine batches. Na contact te hebben gehad met Trabiss International, konden wij een demonstratie bijwonen en dit samen met de getoonde machine en zichtbare kwaliteit overtuigde ons direct.

Nog steeds gebruiken wij de machine veelvuldig en werken wij met veel plezier met deze machine.