Laser graveermachine

Een CO2 laser graveermachine is geschikt voor het graveren, markeren en snijden van diverse materialen zoals hout, kunststoffen, geanodiseerd aluminium, papier, textiel, metaal (alleen met speciale middelen zoals Cermark of Thermark), glas, steen en diverse andere soorten materiaal.

Door de zeer kleine snede van de laserstraal (rond de 0.3 mm of kleiner) heeft u bij het gebruik van een laser graveermachine nagenoeg geen snijverlies.

Uniek: Geproduceerd in Europa

Chinese machines missen consistentie in kwaliteit en betrouwbaarheid. Onze lasergraveermachines worden daarom in Europa geproduceerd. De productie is in eigen beheer, waardoor u verzekerd bent van de hoogste kwaliteit.

Welk type machine heeft u nodig?

Wij leveren diverse soorten CO2 laser graveermachines met gesloten behuizing. De laser graveermachines worden meestal vernoemd naar het effectieve bereik van de laserkop. Dit betekent de maximale grote die u kunt bewerken.

Onze CO2 laser graveermachines worden compleet geleverd met:

 • Basistraining om u wegwijs te maken op uw machine
 • Originele Reci laserbuis (60 t/m 180 Watt)
 • Laser controller voor de aansturing van de beweging
 • Laser software (Windows 7, 8 en 10 compatible)
 • Stappenmotoren of servomotoren voor een accurate en snelle positionering
 • Red dot pointer (rode laser punt voor aangeven nulpunt)
 • Zeer stabiele mechanische constructie
 • Luchtcompressor met reservoir van 24 liter of een Luchtpomp voor het koelen van de laser kop.
 • Ventilator voor het afzuigen van rook en gassen (advies: laser afzuiging systeem).
 • Snijtafel met uitneembare strippen
 • Verstelbare tafel (omhoog/omlaag)

Optioneel kunt u een rotatie as bestellen om ronde voorwerpen te graveren. Hiermee kunt u ronde voorwerpen zoals flessen of glazen inspannen en voorzien van een gravure.

Voor wie?

Dankzij de hoge kwaliteit, zijn onze machines zeer geliefd bij partijen in de reclame industrie, modelbouw, graveerbedrijven, industrieel ontwerpbureaus, gift shops, productiebedrijven en prototyping bedrijven.

Voor welk materiaal is een laser graveermachine geschikt?

Onze CO2 lasers zijn uitermate geschikt voor het laser graveren, laser markeren en/of snijden van hout, kunststoffen, geanodiseerd aluminium, papier, textiel, metaal (alleen met speciale middelen zoals Cermark of Thermark), glas, steen en diverse andere soorten materiaal.

Let op: wij adviseren om géén PVC te snijden met een laser graveermachine, omdat hierbij chloride vrijkomt. Dit is niet alleen schadelijk voor uw machine maar ook zeer schadelijk voor uw gezondheid. Als u twijfelt over het materiaal vraag dan een expert.

Hoe werkt een laser graveermachine?

Een CO2 laser (koolstofdioxidelaser) is een gas laser waarbij de laserstraal ontstaat in een buis met een mengsel van gas waaronder koolstofdioxide en stikstofgas. Middels een elektrische stroom worden de stikstofmoleculen in beweging gebracht. Door de energie die vrijkomt bij de botsingen tussen de stikstof en kooldioxidemoleculen ontstaat er een infrarode laserstraal met een vaste golflengte van 10,64 micrometer (10.640 nm). CO2 lasers (glazen laserbuis) hebben een gemiddelde levensduur van 5000 – 8000 uur.