TI-1390F fiber laser snijmachine

De TI-1390F fiber laser snijmachine met een effectief laser bereik van 1300×900 mm, is een compacte fiber laser snijmachine voor het snijden van metaal. Met de combinatie van eenvoud met hoogstaande technology is dit een zeer geschikte machine voor kleine bedrijven, prototyping bedrijven, engineering bureaus en metaal productiebedrijven. Met de speciale laserkop kan er tot wel 6-8 mm RVS worden gesneden (afhankelijk van het gekozen laser vermogen).

Europese machine

De TI-1390F fiber laser snijmachine is een Europees gebouwde machine! Wij bouwen en ontwikkelen de machine met oog op kwaliteit en aandacht voor de technische details. Daardoor garanderen wij een zeer lange levensduur en gemak van bediening. De machines worden tot op de dag van vandaag nog doorontwikkeld met de laatste technologieën.

Specificaties

laser snijmachine TI-1390F
LaserbronFiber laser (standaard CW fiber)
Laser vermogen500W – 2kW
Effectief werkoppervlak1300 x 900 mm
Max. snelheid500 mm/s
Controller + softwareDSP controller systeem en lasersoftware
MotorenYaskawa 750W en 400W Servomotoren met closed loop systeem
Koelsysteem6000-series industriële actieve waterkoeler
Herhalingsnauwkeurigheid< 0.02 mm
Life Focus SysteemDe speciale laserkop wordt gestuurd door een besturing die samenwerkt met de machine controller. De focus hoogte kan worden ingesteld van 0,5 mm tot 5 mm van het metalen oppervlak. De hoogte regeling wordt automatisch gestuurd door een capacitieve sensor. Snijgas zoals zuurstof en stikstof kan worden gebruikt en wordt door een aparte proportionele klep bediend tijdens het snijden.
Extra functiesAuto focus, elektrische proportionele kleppen (SMC) voor snijgassen, A-merk componenten, LED verlichting, Industrieel toetsenbord van RVS met optische trackball, automatisch smeersysteem voor geleidingen, tandheugel (schuine vertanding)
Laser Beam geleid systeemFiber kabel
Focus lensSpeciale fiber laser focus lens en collimator lens
WerktafelSnij strippen
VeiligheidDeurschakelaars, hoofdschakelaar, startsleutel, officieel gescheiden noodstop circuit, laser bescherming bij koelingsproblemen, Laserkop bescherming voor botsen, NEN 3140 proof
CommunicatieUSB, Ethernet
Computersysteem (inclusief)Windows 10 compleet voorgeïnstalleerd
Ondersteunde file formatenOnder andere DXF en AI
Te bewerken materialenStaal, RVS en andere metalen
 
Gebruikstemperatuur10 – 45⁰C
Gebruiksluchtvochtigheid5 – 95%
Opgenomen vermogenAfhankelijk van laser vermogen en opties. Max 10 kW
Afmetingen2500 (b) x 2000 (d) x 2000 (h) mm
 Gewicht1500 kg
Garantie24 maanden op constructie en elektronica, 12 maanden op fiber laser bron

Fiber laser snijmachine TI-1390F

Raytools BM 109 laserhead

Prijs vanaf: € 39.500,- excl. BTW

Waarom Trabiss International:

  • Europese kwaliteit en CE
  • Professionele assistentie en advisering
  • Oplossingsgericht
  • Inclusief basis training en machine uitleg

Referenties

Wij zochten naar een machine die eenvoudig te onderhouden en te bedienen is. Nog belangrijker voor ons was een kort lijntje naar de fabrikant in Nederland en de bijbehorende service. Wij hebben voor Trabiss gekozen omdat prijs-kwaliteit verhouding voor ons ook klopte.

Niet alleen binnen de opleiding middenkader engineering wordt gebruik gemaakt van lasersnij technologie, maar ook binnen de opleidingen constructiewerker niveau 2 en de opleiding vormgeving maken hier gebruik van. Voor alledrie de opleidingen is gekozen voor snijmachines van Trabiss International.

Inmiddels hebben wij 3 lasermachines van Trabiss in gebruik:

  • TI-1390S, laser snijmachine voor metaal
  • TI-9060, laser snij- en graveermachine voor organische materialen
  • TI-6040, laser snij- en graveermachine voor organische materialen

De keuze voor Trabiss is in eerste instantie gemaakt vanwege de goede prijs- / kwaliteitverhouding van de machines. Daarnaast zijn de machines eenvoudig te bedienen en zien ze er goed uit. Ook de ondersteuning vanuit Trabiss is een pluspunt. Er wordt goed meegedacht en er wordt kwaliteit geleverd.

Wij hebben op diverse scholen lasermachines geplaatst van de firma Trabiss International. Na een uitvoerige selectie periode hebben wij voor deze firma gekozen vanwege de goede contacten, snelle reacties, correcte advisering, gebruikersvriendelijkheid en de kwaliteit van de machines. Door de hoge eisen en keuring van onze veilheidsofficieren was een officieel CE nodig en moest de machine conform de veiligheidseisen worden geleverd. De firma Trabiss International heeft dit zeer kundig en conform de gestelde normen geleverd.

Onze firma zocht een vervanger voor de huidige lasermachine, Kwaliteit, duurzaamheid, snelheid en nauwkeurigheid waren voor ons de uitgangspunten voor de nieuwe machine. Bij Trabiss International vonden wij de perfecte machine.

Wij zochten een machine voor het snel en nauwkeurig kunnen snijden van nieuwe ontwikkelde en nieuwe te ontwikkelen verpakkingen en kleine batches. Na contact te hebben gehad met Trabiss International, konden wij een demonstratie bijwonen en dit samen met de getoonde machine en zichtbare kwaliteit overtuigde ons direct.

Nog steeds gebruiken wij de machine veelvuldig en werken wij met veel plezier met deze machine.