TI-2010S laser snijmachine

De TI-2010S laser snijmachine met een effectief laser bereik van 2000×1000 mm, is een laser snijmachine voor het snijden van metaal. Met de combinatie van eenvoud met hoogstaande technology is dit een zeer geschikte machine voor productie bedrijven, paneelbouw bedrijven engineering bureaus. Met de speciale laserkop kan er tot wel 6-8 mm RVS worden gesneden (afhankelijk van het gekozen laser vermogen).

Flexibele mogelijkheden

Door ons flexibele programma kunt u de machine samenstellen zoals u dat wilt. Er zijn onder andere de volgende opties mogelijk:

Snelle servo motorensneller en nauwkeuriger werken
RF laser bron 300 – 450 Watt (CO2)
Lange levensduur, kleinere laser spot (hogere intensiteit)

Kwaliteit en duurzaamheid

De TI-2010S laser snijmachine wordt in Europa gebouwd! Wij bouwen en ontwikkelen onze laser machines met oog op kwaliteit en aandacht voor de technische details. Daardoor garanderen wij een zeer lange levensduur en gemak van bediening. De machines worden tot op de dag van vandaag nog doorontwikkeld met de laatste technologieën.

Specificaties

laser snijmachine TI-2010S
LaserbronGlazen CO2 laserbuis geseald
Laser vermogen150W – 700W
Effectief werkoppervlak2000 x 1000 mm
Max. snelheid100 mm/s staal, 500 mm/s organisch materiaal
Controller + softwareDSP controller systeem en lasersoftware
MotorenServomotoren met closed loop systeem
Koelsysteem6000-series industriële actieve waterkoeler
Herhalingsnauwkeurigheid< 0.05 mm
Life Focus SysteemDe speciale laserkop wordt gestuurd door een besturing die samenwerkt met de machine controller. De focus hoogte kan worden ingesteld van 0,5 mm tot 5 mm van het metalen oppervlak. De hoogte regeling wordt automatisch gestuurd door een capacitieve sensor. Snijgas zoals zuurstof (O2) kan worden gebruikt en wordt door een aparte klep bediend tijdens het snijden.
Extra functiesRode laser pointer, auto focus, compressor (24 liter), elektrische klep voor lucht/zuurstof en LFS bescherming.
Laser Beam geleid systeem3 spiegels Si of Mo, Ø 30 mm
Focus lensZnse, Ø 25 mm, focus lengte 63.5 mm
WerktafelSnij strippen
VeiligheidDeurschakelaars, hoofdschakelaar, startsleutel, deursluiting, noodstop, laser bescherming bij koelingsproblemen, LFS bescherming
CommunicatieUSB, Ethernet
Toepasbaar computersysteemWindows XP, Vista, 7, 8 en 10
Ondersteunde file formatenBMP, PLT, DST, DXF en AI
Te bewerken materialenStaal, RVS (ook organische materialen kunnen worden gesneden)
 
Gebruikstemperatuur10 – 45⁰C
Gebruiksluchtvochtigheid5 – 95%
Opgenomen vermogenAfhankelijk van laser vermogen en opties. Max 4.5 kW
Afmetingen3100 (b) x 1700 (d) x 1400 (h) mm
 
Garantie24 maanden op constructie en elektronica, 9 maanden op laserbuis

Prijs vanaf € 25.700,- excl. btw

Waarom Trabiss International:

  • Europese kwaliteit en CE
  • Professionele assistentie en advisering
  • Oplossingsgericht
  • Inclusief basis training en machine uitleg

Referenties

Wij zochten naar een machine die eenvoudig te onderhouden en te bedienen is. Nog belangrijker voor ons was een kort lijntje naar de fabrikant in Nederland en de bijbehorende service. Wij hebben voor Trabiss gekozen omdat prijs-kwaliteit verhouding voor ons ook klopte.

Niet alleen binnen de opleiding middenkader engineering wordt gebruik gemaakt van lasersnij technologie, maar ook binnen de opleidingen constructiewerker niveau 2 en de opleiding vormgeving maken hier gebruik van. Voor alledrie de opleidingen is gekozen voor snijmachines van Trabiss International.

Inmiddels hebben wij 3 lasermachines van Trabiss in gebruik:

  • TI-1390S, laser snijmachine voor metaal
  • TI-9060, laser snij- en graveermachine voor organische materialen
  • TI-6040, laser snij- en graveermachine voor organische materialen

De keuze voor Trabiss is in eerste instantie gemaakt vanwege de goede prijs- / kwaliteitverhouding van de machines. Daarnaast zijn de machines eenvoudig te bedienen en zien ze er goed uit. Ook de ondersteuning vanuit Trabiss is een pluspunt. Er wordt goed meegedacht en er wordt kwaliteit geleverd.

Wij hebben op diverse scholen lasermachines geplaatst van de firma Trabiss International. Na een uitvoerige selectie periode hebben wij voor deze firma gekozen vanwege de goede contacten, snelle reacties, correcte advisering, gebruikersvriendelijkheid en de kwaliteit van de machines. Door de hoge eisen en keuring van onze veilheidsofficieren was een officieel CE nodig en moest de machine conform de veiligheidseisen worden geleverd. De firma Trabiss International heeft dit zeer kundig en conform de gestelde normen geleverd.

Onze firma zocht een vervanger voor de huidige lasermachine, Kwaliteit, duurzaamheid, snelheid en nauwkeurigheid waren voor ons de uitgangspunten voor de nieuwe machine. Bij Trabiss International vonden wij de perfecte machine.

Wij zochten een machine voor het snel en nauwkeurig kunnen snijden van nieuwe ontwikkelde en nieuwe te ontwikkelen verpakkingen en kleine batches. Na contact te hebben gehad met Trabiss International, konden wij een demonstratie bijwonen en dit samen met de getoonde machine en zichtbare kwaliteit overtuigde ons direct.

Nog steeds gebruiken wij de machine veelvuldig en werken wij met veel plezier met deze machine.